MealsCharlot Pauwels

Haverpasta met Chinese kool, zalm en spinaziesaus

MealsCharlot Pauwels
Haverpasta met Chinese kool, zalm en spinaziesaus

Wist je dat sporters via de voeding ook de kans op een blessure kunnen beïnvloeden? Dit gerechtje bevat heel wat omega 3 via de zalm en de noten. Bovendien is er een hoog calcium- en magnesiumgehalte door de Chinese kool en spinazie. Deze voedingsstoffen zijn essentieel om de kans op een blessure te vermijden. Ik stelde dit rijke receptje samen voor Etixx Sports, maar is natuurlijk ook gewoon heel lekker voor iedereen!

ETIXX+ZALM+2.jpg
ETIXX+ZALM+5.jpg

MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie)

496 KCAL – 20,2g FAT – 44,9g CARBS – 32,7g PROTEIN


Recept – (2 personen)

Haverpasta met Chinese kool, zalm en spinaziesaus

  • 150g spinazie

  • 400g Chinese kool (ongeveer 1)

  • 2 zalmfilets

  • 100g haverpasta

  • 1 rode ui

  • 2 teentjes look

  • 30gr cashewnoten

  • 1 koolzaadolie

  • 1 el ricotta

  • Scheutje amandelmelk

  • Peper/zout/dille

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta gaar.

  2. Snijd de Chinese kool in repen en bak ze in wat olijfolie in een pan.

  3. Pel en versnipper de look en de rode ui. Stoof ze aan in wat olijfolie. Voeg de spinazie toe en bak ze tot ze volledig geslonken is.

  4. Doe de spinazie in een blender samen met 1 el koolzaadolie, 10g cashews (de helft) en 1 el ricotta. Laat dit even blenden. Ik voeg daarna ook nog een scheutje amandelmelk bij om het wat vloeibaarder te maken.

  5. Kruid de zalmfilets met peper/zout en dille en bak ze aan elke kant bruin in een pan.

  6. Presenteer de pasta met de Chinese kool, de spinaziesaus en een stukje zalmfilet. Werk af met gehakte cashewnoten.