Frisse zomermocktail

Frisse zomermocktail

Hete temperaturen vragen om verfrissing. Bij dit zomerweertje moet je voldoende drinken. Ik probeer de nodige vloeistof aan te vullen met vooral water, maar in de zomer is een ander verfrissend drankje ook altijd welkom uiteraard :-).

Ik zeg zeker geen nee tegen een lekkere mojito, of een cuba libre maar in de zomer stijgen die behoorlijk snel naar mijn hoofdje. Bovendien lopen de calorietjes met de alcohol jammer genoeg snel op.

Een fris, simpel en lekker alternatief is deze zomerse mocktail op basis van aardbei en watermeloen. Afgewerkt met een bevroren partje watermeloen en munt is hij zeker waardig om tussen die andere cocktails op tafel te pronken!

DSC01738-2.jpg
DSC01730.jpg

MACRONUTRIËNTEN (voor 1 mocktail)

50 KCAL - 0g FAT - 12g CARBS - 2g PROTEIN


Recept – (voor 4 mocktails)

Frisse zomermocktail met aardbei en watermeloen

  • 200g aardbeien

  • 250g watermeloen + extra voor garnering

  • 300ml water

  • 1/2 limoen

  • 1 el agave

  • 8 takjes munt

  • ijsblokjes

Bereidingswijze

  1. Snijd een grote part van de watermeloen en snijd er driehoekjes van. Prik een driehoekje op een satéprikker en plaats in de diepvries.

  2. Begin daarna met de aarbeien. Blend ze in een blender, samen met 50 ml water. Zeef deze mengeling daarna en giet terug in de blender.

  3. Voeg daarna de watermeloen toe, samen met 250ml water en blaadjes van 4 takjes munt. Laat opnieuw blenden tot een vloeibaar geheel. Zeef opnieuw en giet in een maatbeker.

  4. Voeg daarna het sap van een halve limoen toe, alsook 1 grote eetlepel agavesiroop. Als je hem liever iets zoeter hebt, voeg dan iets meer toe.

  5. Serveer de mocktail met voldoende ijsblokjes, een takje munt en de bevroren watermeloen saté.

Santé!