Oat bars met blauwe bessen

Oat bars met blauwe bessen

In de categorie ‘tussendoortjes’ is deze wel echt een aanrader om uit te proberen. Een rijke bar op basis van havermout met een compote van blauwe bessen met chiazaad.

De bar heb ik gezoet met appelmoes… jawel, appelmoes! De ongesuikerde variant (of zelfgemaakt) van appelmoes is een ideale bron van zoetstof voor een dessert of bakseltje.

Deze bars kan je tot 3 dagen bewaren en als tussendoortje eten. Ook lekker met wat verse bessen en een lepeltje yoghurt of ijs, als dessertje.

DSC01182.jpg
DSC01158.jpg

MACRONUTRIËNTEN (voor 1 bar)

150 KCAL - 6,7g FAT - 19,2g CARBS - 2,7g PROTEIN


Recept – (voor ca. 8 bars)

Oat bars met blauwe bessen

Voor de compote van blauwe bessen:

  • 120g blauwe bessen (bevroren bessen kan ook)

  • 8g chia zaadjes

  • 10g honing

Voor het deeg:

  • 90g speltbloem of andere vezelrijke bloem (ik gebruikte havermeel)

  • 70g havervlokken

  • 1 tl bakpoeder

  • 160 ongezoete appelmoes (ik gebruikte HAK 0%)

  • 60g honing

  • 45g kokosolie

  • Snufje kaneel

  • Snufje zout

Bereidingswijze

  1. Begin met de oven voor te verwarmen op 180 graden.

  2. Neem een ovenschaal van ongeveer 20 op 20 cm en vet hem een beetje in met kokosolie of baking spray.

  3. Neem een steelpannetje en verwarm de blauwe bessen met de chiazaadjes en de honing voor minimum 10 minuutjes. Roer goed en plet de besjes tot een compote (ik gebruik hiervoor een pureestamper). Als de compote klaar is, zet even aan de kant.

  4. Doe alle droge ingrediënten in een mengkom: de bloem, de havermout, de kaneel, het zout en het bakpoeder.

  5. Voeg er de appelmoes, de honing, en de gesmolten kokosolie aan toe. Roer goed tot een deeg.

  6. Neem de helft van het deeg en verdeel het als eerste laag in de ovenschaal. Duw goed aan tot een bodem. Verdeel er de compote over en verdeel over de eerste laag met een lepel.

  7. Werk af met het resterende deeg. Dit hoef je niet aan te duwen.

  8. Plaats in de oven voor ongeveer 25-30 miuten tot het deeg goudbruin is. Laat afkoelen en snijd in 8 gelijke ‘bars’.

Smakelijk!