Bananenbrood met speculoos en pecannoten

Bananenbrood met speculoos en pecannoten

Ik noem het mijn bananenbrood, sinterklaas edition (:

Een klassieke vorm van een bananenbroodje maar dan met extra stukjes speculoos en pecannoten. Ideaal om straks die restjes speculoos van de sint te verwerken. Heb je nog wat stukjes chocolade over? (kan dat zelfs?) Draai die gerust ook maar in dat deegje.

Geen 100% guiltfree snackje maar balance is key! Dat heb ik al vaker gezegd, hé? Trouwens, als pre-workout kan hij ook wel tellen, hoor!

DSC03437-2.jpg
DSC03449.jpg

MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie, als je het bananenbroodje in 10 sneetjes snijdt)

175 KCAL - 5,2g FAT - 24g CARBS - 8g PROTEIN


Recept – (voor 1 cakevorm)

Bananenbrood met speculoos en pecannoten

  • 3 rijpe bananen

  • 3 eieren

  • 100g havermout

  • 100g speltmeel

  • 2 tl bakpoeder

  • snufje zout

  • 3 el speculooskruiden

  • optioneel: 30g proteïnepoeder (indien niet: 30g extra meel gebruiken)

  • afwerking: speculooskoekjes en pecannoten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Doe de bananen en de eieren in een blender en mix tot een schuimig geheel. Zonder blender? Plet de rijpe bananen met een vork en roer met de eieren.

  3. Meng de havermout, het speltmeel, (het proteïnepoeder), het bakpoeder, het zout en de speculooskruiden in een kom en voeg toe aan het eimengsel. Laat opnieuw blenden tot een deegje met dikke consistentie.

  4. Hak de speculoos en de pecannoten grof. Meng ze door het deeg en roer voorzichtig. Hou er nog wat over voor bovenaan.

  5. Doe het deeg in een cakevorm (ik gebruik flexibele vormen, dan moet ik deze niet extra invetten).

  6. Plaats in de oven voor een 40-tal minuten. Elke oven is anders, controleer met een prikker of de binnenkant volledig is gebakken.

Geniet!