Zoete aardappellasagne uit de Airfryer

Zoete aardappellasagne uit de Airfryer

Voor de mensen die me al wat langer kennen: jullie weten het al! Ik ben een grote airfryer-fan! Niet alleen voor de gezonde(re) frietjes maar ook voor allerlei andere recepten want dit toestel kan echt vanalles…

Met de nieuwe Airfryer XXL van Philips maakte ik bv. onlangs een lasagne van zoete aardappel. Alles in één pot, de Airfryer in en je kan ondertussen nog de was en de plas doen. Per-fect!

Ik maak binnenkort trouwens nog wat meer Airfryer recepten… Ondertussen moet je zeker ook even op de pagina van Sofie Dumont piepen. Heeeeeerlijke Airfryer recepten HIERZO!

DSC08265-2.jpg
DSC08239.jpg

MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie)

369 KCAL - 6g FAT - 52g CARBS - 27g PROTEIN


Recept – (voor 2 porties)

Zoete aardappellasagne met spinazie, courgette en kalkoenspekjes

  • 1 ajuin

  • 300g zoete aardappel

  • 300g courgette

  • 100g spinazie (jonge blaadjes)

  • 100g magere spekblokjes (ik gebruik kalkoenspekjes)

  • 1 (340g) bokaal passata (ik gebruikt Elvea Flavoured Basilico e oregano)

  • 100g cottage cheese

  • peper/zout

  • oregano

  • Italiaanse kruiden

  • AIRFRYER XXL (ik gebruikte de nieuwe Philips XXL)

Bereidingswijze

  1. Schil en snijd de zoete aardappel in fijne plakjes met de mandoline. Snijd ook de courgette in de lengte in plakjes. Let op: heb je geen mandoline? Probeer dan fijne plakjes te snijden. Hoe dikker de plakken, hoe langer de baktijd.

  2. Pel en versnipper de ui. Meng in een mengkom, samen met de passata en kruid af met peper, zout, oregano en Italiaanse kruiden. Voeg hierbij ook de spekblokjes.

  3. Neem het bakaccessoire van de Airfryer en vet een beetje in met olijfolie. Begin met een laagje zoete aardappel, daarna plakjes courgette. Daarna een laagje tomatensaus en een handje spinazie. Doe nu nogmaals hetzelfde maar eindig met een beetje saus. Verkruimel er daarna de cottage cheese over.

  4. Plaats het bakje in de Airfryer voor ongeveer 40-45 minuten op 200 graden.

Smakelijk!