MealsCharlot Pauwels

Zoete aardappelwafeltjes

MealsCharlot Pauwels
Zoete aardappelwafeltjes

We zijn gewoon om wafels in hun zoete vorm op te smullen. Ik probeerde een hartige versie te maken met zoete aardappel en broccoli. En jaaaaaaaa hoor, superlekker! Ze vragen wat tijd om te maken maar ze zijn het helemaal waard!

Probeer jij ze ook eens uit? Serveer ze met een lekker slaatje als lunch!

GSL-19.jpg
GSL-23.jpg

MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie: 3 wafels)

 253 KCAL – 6g FAT – 37g CARBS – 14g PROTEIN


Recept – 9 wafeltjes

Zoete aardappelwafeltjes

  • 350gr zoete aardappel

  • 100gr broccoli

  • Scheutje sojamelk (50ml)

  • 1 groot ei

  • 1/2 tl bakpoeder

  • 50gr havermout

  • 50gr emmentaler light (geraspt)

  • 1 el cottage cheese

  • Verse bieslook/peterselie

  • Peper/zout/tijm/nootmuskaat

Bereidingswijze

  1. Schil en snijd de zoete aardappel in kleine stukjes. Verdeel ze over een bakplaat, besprenkel met olijfolie en kruid af met peper, zout en nootmuskaat. Plaats 20minuten in de oven op 180 graden.

  2. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en mix ze heel kort in de blender tot broccolirijst.

  3. Mix ondertussen ook de havermout tot fijn meel.

  4. Als de zoete aardappelstukjes klaar zijn, laat je ze even afkoelen.

  5. Doe ze in de blender met een klein scheutje melk en mix tot een glad beslag. Let op: ik roer vaak even tussenin zodat alle stukjes mooi fijn gemixt zijn.

  6. Doe het beslag in een kom en doe er de peterselie, de bieslook, de havermeel, het bakpoeder, het ei, de kaas en de cottage cheese bij.

  7. Kruid met peper/zout/tijm en meng goed door elkaar.

  8. Daarna verdeelde ik het beslag in 8 gelijke bolletjes. Ik bakte de wafeltjes gaar in een 7-tal minuten!