Gepofte rijst bar met chocolade en noten

Gepofte rijst bar met chocolade en noten

Ben je een zoetekauw en kan je moeilijk weerstaan aan die verleidelijke koekjes in de namiddag?

Als je moeite hebt om niet toe te geven aan die lekkere twix, mars of snickers, dan is dit tussendoortje een goede oplossing voor jou! :D

De combinatie van chocolade (puur, weliswaar), gepofte rijst en noten doen heel erg denken aan een ‘lion’ maar dan in een gezonder jasje! Ideaal om toch een beetje toe te geven aan je craving naar zoet maar die bom aan suiker toch niet binnen te hebben. Perfect, right?!

DSC03181.jpg
DSC03178.jpg

MACRONUTRIËNTEN (voor 1 reep)

112 KCAL - 7g FAT - 9g CARBS - 3g PROTEIN


Recept – (voor ongeveer 10 stuks)

gepofte rijst bars met noten en chocolade

  • 30g gepofte rijst (kun je vinden in de supermarkt OF 3 verkruimelde rijstwafels)

  • 30g havermout

  • 40g gemengde noten (kies jouw favoriete noten)

  • 3 el pindapasta (let op: kies 100% zonder toevoegingen, geen calvé)

  • 2 el agavesiroop of ahornsiroop

  • 50g donkere chocolade (kies minimum 70% cacao)

Bereidingswijze

  1. Meng de pindapasta met de agave- of ahornsiroop en plaats een 30-tal seconden in de microgolfoven zodat het iets meer liquide wordt.

  2. Laat de chocolade traag smelten ‘au bain marie’. Je kan de chocolade ook in de microgolf smelten maar deze verbrandt snel op te hoge wattage: veiligere optie is dus ‘au bain marie’.

  3. Hak de gemengde noten in grove stukken en doe ze in een mengkom, samen met de havermout en de gepofte rijst (of verkruimelde rijstwafels).

  4. Giet er het pindapasta mengsel over en roer goed.

  5. Als de chocolade gesmolten is, mag deze ook bij het mengsel. Roer opnieuw goed zodat alles mooi verdeeld is.

  6. Neem een platte ovenschaal en leg er een bakpapiertje in. Giet het mengsel hierin en duw goed aan tot een platte koek.

  7. Plaats deze ovenschaal minimum een halfuurtje in de diepvries om op te stijven. Daarna kun je er voorzichtig (niet te bruut anders breken ze) repen van snijden. Ik bewaar ze verder ook steeds in de diepvries. Zo blijven ze lekker stevig!

Smakelijk!