Maaltijdsalade met kip, asperge en mango

Maaltijdsalade met kip, asperge en mango

Een salade als maaltijd is vaak iets lichter. Belangrijk is dus om er ook voldoende langdurige energie uit te kunnen halen. Daarom probeer ik altijd wat vezels aan een salade toe te voegen.

Deze salade bevat speltgranen. Deze bevatten veel vezels en het geeft een leuke bite aan de salade. Bij Albert Heijn kun je de spelt/linzenmix vinden, aanrader! De salade heb ik aangevuld met kip, witte asperges en mango als zoete toets. De Oosterse smaak gaf ik door de dressing op basis van sesamolie, sojasaus en limoen…

DSC01100.jpg
DSC01155.jpg

MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie)

338 KCAL - 4,4g FAT - 41,3g CARBS - 33g PROTEIN


Recept – (voor 2 personen)

Oosterse maaltijdsalade met kip, witte asperges en mango

  • 200g kipfilet (in reepjes gesneden)

  • 80g spelt/linzenmix AH

  • 250g witte asperges (geschild en in schuine stukken gesneden)

  • 1/2 mango

  • 200g komkommer (in halve maantjes)

  • 2 el sojasaus

  • 1 pijpajuin

  • 1 limoen (partjes)

  • olijfolie

  • 2 el sesamolie

  • peper/zout

  • 1 tl gemberpoeder

Bereidingswijze

  1. Kook eerste de spelt/linzen volgens de verpakking.

  2. Snijd de kip in reepjes en bak ze in wat olijfolie. Kruid ze af met peper en zout.

  3. Verhit de olie in een wok. Roerbak de geschilde en gesneden asperges in ± 6 min. beetgaar. Schep ze daarna terug uit de pan en laat ze even afkoelen.

  4. Was en snijd de komkommer in halve maantjes. Snijd ook de mango in reepjes en de pijpajuin in ringetjes.

  5. Meng de sesamolie met de sojasaus, peper, zout en gemberpoeder in een kom.

  6. Meng de spelt/linzen met de dressing. Voeg ook de gebakken kip en asperges toe, alsook de mango, de komkommer en de pijpajuin. Meng goed door elkaar.

  7. Presenteer de salade met wat extra pijpajuin en een partje limoen.

Smakelijk!