One pot pasta met kip en spinazie

One pot pasta met kip en spinazie

Je leest het goed. ONE POT. Een pastagerechtje klaargemaakt in maar één pot.

Via mijn instagrampagina vroeg ik jullie welke soort gerechtjes jullie het liefst hier zien verschijnen. Eén van de meeste voorkomende antwoorden was ‘snelle en makkelijke recepten’ en ‘pasta’s en ovenschotels’. En dat kan ik zeker begrijpen!

Het is duidelijk dat alles tegenwoordig snel moet gaan. We hebben alsmaar vaker een druk werkschema en hebben tijdens de werkweek weinig tijd om uitgebreid in de keuken te staan. Ik moet toegeven dat ik hier zelf ook soms schuldig aan ben. 

Maar daarom blijf ik op zoek naar leuke, lekkere en simpele receptjes zoals deze. Echt proberen, want het is écht geniaal!

DSC01070-2.jpg
DSC01079.jpg

MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie)

398 KCAL - 6,5g FAT - 38,4g CARBS - 41,7g PROTEIN


Recept – (voor 2 personen)

One pot pasta met kip, tomaat en spinazie

  • 350ml groentebouillon (ik kies vetarme groentebouillon)

  • 1 grote el tomatenpuree

  • 100g volkoren pasta (spirelli)

  • 50g zongedroogde tomaatjes

  • 1 rode paprika

  • 250g kipfilet

  • 200g spinazie

  • 2 teentjes look

  • Peper/zout

  • RASTA PASTA kruiden van Mill & Mortar

Bereidingswijze

  1. Zet een grote pot op het vuur en doe er de groentebouillon in. Pers de teentjes look erin uit en roer er de tomatenpuree onder. Klop goed los zodat deze helemaal is vermengd.

  2. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Snijd ook de paprika in kleine blokjes (brunoise). De kipfilets halveerde ik, want die moeten in grote stukken blijven.

  3. Voeg daarna de pasta toe aan de groentebouillon. Doe er ook de zongedroogde tomaatjes en de paprikablokjes bij. Roer niet, maar laat alles gewoon op elkaar gestapeld liggen in de pot.

  4. Kruid dit geheel al goed af met peper, zout en rasta pasta kruiden.

  5. Leg daarna de kipfilets boven op het geheel. Dek de pot af met een deksel en laat op een laag vuurtje (ik gebruikte stand 3 of 4 van 9) en laat minimum 18 minuten rustig garen.

  6. Check na de kooktijd of de kip gaar is, en of de pasta voldoende al dente is. Als dit nog niet het geval is, laat dan nog even verder pruttelen.

  7. Als alles gaar is, meng je de paste goed door elkaar. Als laatste voeg je de spinazie toe. Indien de saus in de pot nog iets te lopend is, kun je nog wat tomatenpuree toevoegen. Als er niet veel vocht meer overblijft voeg dan een klein scheutje water toe.

  8. Presenteer met wat geraspte kaas.

Smakelijk!