Panzanella met Looye Honingtomaatjes

Zomer op je bord met deze ‘broodsalade’. Panzanella is dus een salade maar met brood erin verwerkt. Samen met de friszoete Honingtomaatjes van Looye, verse aardbeitjes en een romige burrata een TOPPER voor je zomeravonden.
Recept – (voor 2 personen)
Panzanella met Looye Honingtomaten, aardbei en burrata
2 tot 4 sneetjes brood (aanrader om met zuurdesem te werken)
1 bakje Looye Honingtomaten
1/2 rode ui
1 el kappertjes
100g aardbeien
1 bol burrata
Balsamicoazijn
Olijfolie
Peper/zout/look
Verse basilicum
Bereidingswijze
Snijd het brood in croutons. Doe ze in een kom en doe er een klein scheutje olijfolie bij en kruid met peper, zout en lookpoeder.
Hussel goed door elkaar en bak ze krokant in de airfryer (10-15min op 185 graden).
Snijd daarna de Looye Honingtomaatjes middendoor. Pel en snijd de rode ui in dunne, halve ringen. De aardbeitjes snijd je best in vieren.
Meng de tomaatjes, rode ui en aardbeitjes met een eetlepel kappertjes en doe er 1 el balsamicoazijn en 2 el olijfolie bij. Meng dit goed door elkaar.
Serveer de basis van de salade op een mooie schaal. Doe er de broodcroutons bij en meng nog eens op de schaal.
Leg er daarna de burrata op en trekt wat uit elkaar. Werk af met nog wat extra vierge olijfolie en grof gehakte, verse basilicum.
Enjoy!