Snelle broodpudding in de airfryer

Snelle broodpudding in de airfryer

Deze maand is het maand van de markt en daarom ga ik langs bij 4 lokale versmarkten in West-Vlaanderen. Back to the roots!

De laatste stop van de versmarkten is in Izegem, de leiestreek! Opnieuw heel wat versproducten in de aanbieding. Ik ging naar huis met enkele tapenades, lekkere olijven, vers brood en koekskes voor zondag, verse hoevemelk en wat groenten en fruit, uiteraard! 😏

Deze keer een heerlijk dessertje als inspiratie met onze heerlijke lokale producten. Heb jij nog een oud brood liggen? Of nog wat restjes koeken die zacht zijn geworden? Een appel en/of peer in de fruitmand? Maak dan zeker deze snelle broodpudding eens! Je kan deze heel makkelijk in de airfryer maken, of uiteraard ook gewoon in de oven…

Recept – (voor een 8-10 tal stukjes)

Snelle airfryer broodpudding met appel, peer en koekjes

  • 300g oud brood

  • 700ml hoevemelk

  • 100g suiker (ik gebruik Pure Via Patisserie alternatief)

  • 50g puddingpoeder

  • 1 appel

  • 1 peer

  • 10-tal koekjes

Bereidingswijze

  1. Trek het brood in stukjes en doe in een grote mengkom. Giet er de melk over.

  2. Voeg er ook de suiker en de puddingpoeder bij. Roer dit goed zodat de suiker en puddingpoeder mooi gemengd is.

  3. Snijd de appel en peer in blokjes. Ik laat er de schil aan maar dat kies je zelf ;-). Voeg ook toe aan het mengsel. Verkruimel er ook de koekjes bij.

  4. Laat dit een 10-tal minuutjes weken zodat alle melk kan opgenomen worden.

  5. Maak een bakschaaltje klaar voor de airfryer (of een ovenschaal voor de oven). Doe er een bakpapiertje in en giet het mengsel erin. Duw wat aan en bak voor ongeveer 35-45 minuten in de aifryer op 165 graden.

Enjoy!