Aardbeiencrumble met vanille ijs

Aardbeiencrumble met vanille ijs

AAAAAAAAH-RDBEITJES! Hoe zalig zijn ze niet? Lekker zo als snackje, in een smoothie, met wat yoghurt, maar natuuuuuurlijk ook als dessertje.

Aardbeitjes en vanille-ijs blijft zo een zalige combo. AM I RIGHT? Maar ‘k hoor jullie al denken. Oei oei, mij niet in verleiding brengen, pls. Maar ik ontdekte onlangs het ijs van ICE CRIME. Een brand dat zich focust op het maken van ijs, maar guilt-free, zonder suikers! WHAT? Jawel!

Ik maakte een overheerlijke crumble op basis van havermout en amandel. Samen met de verse aardbeitjes even de oven in én afwerken met Ice Crime Vanille… I swear to God. DO TRY THIS AT HOME!

DSC08351-2.jpg
DSC08338-2.jpg

MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie: met bolletje ijs)

206 KCAL - 11g FAT - 25g CARBS - 5g PROTEIN - SUGAR 4g


Recept – (voor 4 à 5 porties)

Aardbeiencrumble van havermout en amandel met guilt-free vanille-ijs

  • 50g havermout

  • 50g instant oats (of haver geblend in fijn meel)

  • 50 gram amandelschaafsel

  • 2 eetlepels kokosolie

  • 1 el speculooskruiden

  • 1 el maiszetmeel

  • 2 el zoetstof (ik gebruikte: Pure Via Patisserie 0 kcal)

  • 300 gram verse aardbeien

  • Ice Crime Vanille-ijs

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Meng in een grote kom de havermout, de instant oats of havermeel, het amandelschaafsel, de speculooskruiden, de kokosolie en de zoetstof.

  3. Snijd de aardbeitjes in twee en meng ze met de maiszetmeel. Verdeel ze daarna over de bodem van een ovenschaal.

  4. Verdeel daarna het havermoutmengsel over de aardbeien.

  5. Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven totdat de crumble goudbruin is.

  6. Serveer en werk af met een bolletje Ice Crime Vanille-ijs.

Smakelijk!