Gezonde blondies

Gezonde blondies

Brownies kent iedereen wel, maar wisten jullie dat er ook blondies bestaan? Je zou denken dat het de ‘witte’ variant is van brownie en dus van witte chocolade gemaakt wordt… Maar neen hoor. Blondies zijn eigenlijk brownies zonder chocolade. Simple as that!

Ze bevatten heeeeeeel wat suiker en vet (boter) dus zijn niet meteen de beste keuze binnen een evenwichtig voedingspatroon. Tegenwoordig worden er ook heel wat gezonde versies van blondies gemaakt en dat heb ik dus ook gedaan.

Ik maakte mijn eigen versie op basis van kikkererwten (don’t be ‘ewwww’: it’s deeeeelicious!) en pindapasta en bakproteïne. Ik werkte hem af met de salted caramel protein cream van Foodspring. Waaaaaw, deze. wil. je!

DSC07118.jpg
DSC07091.jpg

MACRONUTRIËNTEN (voor 1 blondie, als je 10 stukjes snijdt)

116 KCAL - 5g FAT - 12g CARBS - 6g PROTEIN


Recept – (voor een 10 blondies)

Gezonde ‘blondies’ op basis van kikkererwten met salted caramel topping

Bereidingswijze

  1. Spoel de kikkererwten en laat ze even uitlekken. Laat de dadels 10minuten weken in lauw water. Verwarm de oven intussen voor op 180°.

  2. Meng de kikkererwten, de pindapasta, de dadels, de vanille en de ahornsiroop in de blender tot een moes. Is dit té kleverig? Doe er dan een klein scheutje water bij. Dit moet van textuur een moes zijn.

  3. Voeg daarna de bak proteïne, het bakpoeder en het snufje zout toe. Laat opnieuw blenden tot een kleverige massa.

  4. Hak de chocolade in stukjes en voeg toe aan het beslag. Doe het beslag in een ovenschaal (ingevet) of in een ovenschaaltje met bakpapier. Wrijf de massa goed uit.

  5. Plaats in de oven voor een 30-tal minuten.

  6. Laat even afkoelen en werk af met salted caramel protein cream (ik warm deze kort even op in de microgolfoven op 500WATT).

Enjoy!