Marbled protein pancakes (paasbrunch inspiratie)

Marbled protein pancakes (paasbrunch inspiratie)

Ik ben al weer even in paasmodus (lees: ik eet teveel chocolade) en wil met jullie de komende dagen enkele ideetjes delen voor een leuke paasbrunch.

In onze bubbel (want zo heten we voortaan onze familie zeker?) doen we met Pasen altijd een ontbijt of brunch. Heer-lijk! Lang en gezellig tafelen en proeven van vanalles en nog wat!

Ik vind het zalig om op die momenten ook eens iets specialer klaar te maken. Geheel in paasthema. Hieronder een eerste ideetje: Marble pancakes (high protein) met vanille/chocolade!

DSC07882.jpg
DSC07887.jpg

MACRONUTRIËNTEN (voor de volledige portie)

407 KCAL - 13g FAT (waarvan 3g verzadigd) - 31g CARBS - 39g PROTEIN


Recept – (voor één stapel van 6/7 pannenkoekjes)

Marbled protein pancakes

  • 40g havermout

  • 10g bakproteïne (ik gebruik foodspring - heb je dit niet? Gebruik 50g havermout)

  • 1 ei

  • 100ml amandelmelk (ongezoet)

  • Vanille extract

  • 1 tl bakpoeder

  • 20g whey protein (ik gebruik whey vanille van foodspring)

  • 1 el kokosolie (ik gebruik de biologische van foodspring)

  • 1 el protein cream hazelnootpasta (van foodspring - heb je dit niet? gebruik een grote (wat extra) eetlepel rauwe cacaopoeder)

  • 1 el rauwe cacaopoeder

Bereidingswijze

  1. Ik begin steeds met het blenden van de havermout tot meel.

  2. Daarna voeg ik de bakproteïne, het bakpoeder en de whey proteïne toe. Meng kort.

  3. Voeg het ei, de melk en het vanille-extract toe en laat blenden tot een deegje.

  4. Verdeel dit deeg in twee potjes. Voeg aan het ene potje een eetlepel hazelnootpasta en de cacao toe. Roer goed tot het een egaal donker beslag is.

  5. Doe wat kokosolie in een koekenpan en start met het bakken van de pannenkoekjes. Hoe krijg je een mooi ‘marbled’ effect? Start met een goeie lepel basisdeeg, doe er daarna een lepeltje donker beslag in het midden over, dan weer lichtkleurig beslag en dan weer een lepel donker. Laat ze enkele minuten bakken en draai om.

  6. Ik werkte de pannenkoekjes af met extra chocolade (het is tenslotte Pasen, hé).

Smakelijk!